Xantros 
Consultants in ICT, Telecom & VOIP  
Xantros - Arrestruwe 39a - 6218BE - Maastricht - Netherlands - 0031 43 7114389


Voice over IP telefoontoestellen

VoIP of IP telefoons zijn speciale telefoons die gebruik maken van een VoIP netwerk in plaats van het PSTN. Er zijn verschillende soorten VoIP telefoons:

1. VoIP telefoons met een Ethernet aansluiting
2. VoIP telefoons met een Wi-Fi / 802.11 aansluiting
3. VoIP telefoons met een inbel modem aansluiting
4. Software VoIP telefoons

VoIP telefoons met een Ethernet aansluiting

Een VoIP telefoon met een Ethernet aansluiting is in het gebruik het makkelijkste type IP telefoon. In plaats van een standaard RJ-11 aansluiting die je voor de traditionele PSTN telefoon gebruikt, heeft dit type IP telefoon een RJ-45 aansluiting om de IP telefoon aan te sluiten op een Ethernet netwerk. Dit is dezelfde aansuiting die je voor een computernetwerk gebruikt. De Ethernet aansluiting wordt rechtstreeks op een VoIP server of Voip gateway aangesloten.

VoIP telefoons met een Wi-Fi / 802.11 aansluiting

Een Wi-Fi (802.11) VoIP telefoon is in principe hetzelfde als een Ethernet IP telefoon, maar zijn draadloos. Een Wi-Fi VoIP telefoon maakt via een bestaand Wi-Fi netwerk contact met een VoIP server of VoIP gateway.

VoIP telefoon met een inbel modem aansluiting

Het verschil tussen een VoIP telefoon met een inbel modem aansluiting en een VoIP telefoon met een Ethernet aansluiting is dat de telefoon geen gebruik maakt van een Ethernet netwerk maar in plaats daarvan inbelt op het PSTN om vervolgens contact te leggen met een VoIP service provider. Een VoIP telefoon met een inbel modem aansluiting maakt dus in eerste instantie gebruik van het reguliere analoge POTS netwerk om in te bellen op de VoIP server van je provider om vervolgens tegen lokaal tarief internationale telefoongesprekken te voeren. Dit kan een behoorlijke kostenbesparing opleveren.

Software VoIP telefoons

Software VoIP telefoons maken van je PC een VoIP telefoon. Software VoIP telefoons zijn verreweg de goedkoopste oplossing. Ervan uitgaand dat je al een PC hebt.

Hardware voor Software VoIP phones

Software IP telefoons gebruiken de geluidskaart, speakers en microfoon van de PC. Hiermeer emuleer je dus een telefoon. Een andere mogelijkheid is om een headset op de geluidskaart aan te sluiten of een speciale softphone aan te sluiten op de USB poort van de PC.

Business partner van: