Xantros 
Consultants in ICT, Telecom & VOIP  
Xantros - Arrestruwe 39a - 6218BE - Maastricht - Netherlands - 0031 43 7114389


Voice over IP

De simpelste manier om een VoIP gesprek te voeren is met behulp van een Analoog Telefoon Adaptor of Integrated Access Device. Dit aparaatje wordt aangesloten tussen een telefoontoestel en een pc of internetverbinding. De ATA/IAD zorgt er dus voor dat het analoge spraaksignaal overgezet wordt naar een digitaal signaal die geschikt is om over het internet gezonden kan worden.

IP telefoons

Deze telefoons lijken op de gewone telefoons met dit verschil dat er geen standaard RJ-11 telefoon stekkertje aan zit maar een (bredere) RJ-45 ethernet stekkertje. Je kunt deze telefoon dan ook rechtstreeks op je router aansluiten. De benodigde soft- en hardware om IP gesprekken te voeren zit in de telefoon zelf.

PC naar PC (Voice over DSL)

Met behulp van speciale software die op het internet te downloaden is kun je op iedere pc met een adsl of kabel verbinding gratis telefoongesprekken voeren met iedere andere pc die dezelfde software heeft ge´nstalleerd. Het maakt dan niet uit waar die andere pc staat. Je kunt dus wereldwijd gratis bellen. Het enige wat je nodig hebt is een pc met een snelle internet verbinding en een microfoon en speakers die op je geluidskaart aangesloten zijn.

Our preffered partner: 3CX Pbx

Business partner van: