Xantros 
Consultants in ICT, Telecom & VOIP  
Xantros - Arrestruwe 39a - 6218BE - Maastricht - Netherlands - 0031 43 7114389


Fax over IP

FAX is ontworpen voor analoge netwerken en het wordt niet goed over een VOIP-netwerk vervoerd. De reden daarvoor is dat FAX-communicatie het signaal op een andere manier gebruikt dan de standaard communicatie via spraak. Als VOIP -technologieŽn analoge gesprekken digitaliseren en comprimeren, wordt het resultaat geoptimaliseerd voor SPRAAK, niet voor FAX. Daarom moet u met een aantal zaken rekening houden als u wil overstappen naar een VoIP-telefoonsysteem.

Als u uw oude faxmachine wilt blijven gebruiken en u wilt verbinding maken met uw VoIP-telefoonsysteem, kunt u het beste een VoIP Gateway gebruiken, en een ATA Gataway die T38 ondersteunt. T38 is een protocol dat is ontworpen om faxen over een VoIP-netwerk te laten 'reizen'. Een voorbeeldconfiguratie van zo'n netwerk is bijvoorbeeld found here.

Ook conversie naar op computers gebaseerde fax is mogelijk evenals de keuze van een VoIP-telefoonsysteem dat fax ondersteunt.

Een andere manier om faxen te ontvangen op een digitale wijze is om deze via een fax2mail provider te laten verzenden. Op deze wijze krijgt u iedere ontvangen fax binnen in uw mailbox van uw mailclient in pdf formaat.

Een andere manier om met fax te werken als u overgaat naar voip is door de faxmachine rechtstreeks aan te sluiten op de bestaande analoge telefoonlijn en uw VOIP-systeem te omzeilen.

Business partner van: